Located in a Cast Iron building originally built in 1868, this Greenwich Village loft is flooded with light throughout the day. The loft is divided into two areas. The living area, taking up half of the apartment, consists of one large, double height, open volume. The eating and sleeping areas share the rest of the space, splitting the height equally. There were two goals in mind while designing for this gut renovation - contrast and customization. First, while designing the new kitchen, we used dark materials and finishes to create an opposing volume within the larger bright white context of the loft. Second, we maximized storage with custom built in millwork throughout. Probably the most eye catching example of this is the bookcase turn ship ladder stair that leads to the mezzanine above.

Project Credits
Photography: Devon Banks
Contractor: Ecostruct LLC